Mexicaanse Enchilada’s

Enchilada’s

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord Mexicaans
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 g magere gehakt
  • 14 g picadillo
  • 400 g Mexicaanse roerbakgroente
  • 540 g passata
  • 1 jalapeñopeper
  • 8 tortillawraps
  • 150 g geraspte cheddar
  • 4 tomaten
  • 2 salade-uitjes
  • 1 limoen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in de hapjespan en bak het rundergehakt samen met de picadillo in 3 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 7 min. mee. Voeg de laatste minuut de helft van de passata toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de wraps, rol strak op en verdeel de rollen over de ovenschaal. Verdeel de rest van de passata, de geraspte cheddar en jalapeñoringetjes erover. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  • Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de salade-uien in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de salade-ui met de tomatenblokjes, het limoenrasp en 1 el limoensap, peper en eventueel zout. Serveer de enchilada’s met de tomatensalsa.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept