Tagliatelle met kipgehakt
Equipment
- staafmixer
Ingrediënten
- 300 g tagliatelle
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 courgettes
- 300 g kipgehakt
- 90 g verse groene pesto
- 100 g crème fraiche
- 40 g parmigiano reggiano
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 5 min. op middelhoog vuur.
- Rasp ondertussen de courgettes grof, doe in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat goed uitlekken en druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de helft van de courgette samen met de pesto en crème fraîche in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
- Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de courgette-pestosaus toe en verwarm nog 1 min. Meng met het gehakt, de rest van de courgette en de helft van de kaas en breng op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Geef een reactie