Tagliatelle met kipgehakt

Tagliatelle met kipgehakt

Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 courgettes
  • 300 g kipgehakt
  • 90 g verse groene pesto
  • 100 g crème fraiche
  • 40 g parmigiano reggiano

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het kipgehakt 5 min. op middelhoog vuur.
  • Rasp ondertussen de courgettes grof, doe in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat goed uitlekken en druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de helft van de courgette samen met de pesto en crème fraîche in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
  • Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de courgette-pestosaus toe en verwarm nog 1 min. Meng met het gehakt, de rest van de courgette en de helft van de kaas en breng op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept